Appeltaart met Bacardi Añejo 4

  • Wereld, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2021

De dag van de appels, dus laten we daar dan ook gebruik van maken. Vanaf vandaag staat deze heerlijke appeltaart met Bacardi Añejo 4 online.

Deel dit recept

Ingrediënten 11 personen
1,5 kilo jonagold appels
100 gram rozijnen
6 el Bacardi Añejo 4
1 ei (de helft voor het deeg en de andere helft voor het bestrijken)
200 gram ongezouten roomboter
200 gram witte basterd suiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
Snufje zout
Vloeibare boter
Bloem
15 gram paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegroller
Taartvorm 24cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden
Schil de appels, verwijderd het klokhuis en snijd de appel in plakjes
Doe de appels en de rozijnen in een bak en giet de Bacardi Añejo 4 bij de appels en laat de likeur in trekken
Klop het ei los en verdeel dit in 2 delen.
Meng boter, basterdsuiker zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 3 delen.
Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem
Bestuif de aanrecht en de deegrollen met bloem
Rol 1 deel van het deeg in een rondje om de bodem van de bakvorm te bekleden
Rol het 2e deel van het deeg uit tot een langwerpige plak om de randen van de bakvorm te bekleden
Strooi het paneermeel over de bodem van het deeg ( de paneermeel neemt het vocht van de appels op)
Doe de appels in de bakvorm
Rol het 3e deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed
Leg de stroken kruislings op de appeltaart
Met extra deegstroken werk je de randen rondom af
Smeer het overige halve ei om de stroken mee in te smeren
Bak de taart 60 minuten gaar en goudbruin
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten