Viskoekjes met aioli
- Belgisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
=18pxPrima bij het aperitief of als tussendoortje
Ingrediënten 4 personen
250 g zeewolffilet2 vastkokende aardappelen
1 courgette
1 chilipeper
1 el bloem
1 ei
6 el olijfolie
1 citroen
100 g mayonaise
2 knoflook teentjes
mespuntje cayennepeper
peper
zout
Bereidingswijze
1 Maak eerst de aioli : Pers de knoflookteentjes uit, meng met de mayonaise en breng op smaak met cayennepeper.
2 Stoom of pocheer de visfilet gaar, laat uitlekken.
3 Rasp de geschilde aardappelen en de ongeschilde courgette grof. Meng met de visfilet, de bloem en het ei. Kruid lichtjes met peper en zout.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak het beslag in 8 porties langs beide kanten krokant. Stapel de koekjes op met boterpapier ertussen. Serveer met partjes citroen en de aioli.
Lekker met gesmoorde kerstomaatjes.
Bron
libelle