Viskoekjes met aioli

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2021
  • Viskoekjes met aioli

    Viskoekjes met aioli

    Viskoekjes met aioli

=18pxPrima bij het aperitief of als tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g zeewolffilet
2 vastkokende aardappelen
1 courgette
1 chilipeper
1 el bloem
1 ei
6 el olijfolie
1 citroen
100 g mayonaise
2 knoflook teentjes
mespuntje cayennepeper
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak eerst de aioli : Pers de knoflookteentjes uit, meng met de mayonaise en breng op smaak met cayennepeper.
2 Stoom of pocheer de visfilet gaar, laat uitlekken.
3 Rasp de geschilde aardappelen en de ongeschilde courgette grof. Meng met de visfilet, de bloem en het ei. Kruid lichtjes met peper en zout.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak het beslag in 8 porties langs beide kanten krokant. Stapel de koekjes op met boterpapier ertussen. Serveer met partjes citroen en de aioli.

Lekker met gesmoorde kerstomaatjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten