cold brew koffie

  • Belgisch, Niet-alcoholische dranken
  • 10-20 min.
  • cold brew koffie

    Cold brew koffie

    Cold brew koffie

  • cold brew koffie

    Cold brew koffie

    Cold brew koffie

=16pxCold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie. Het is eerder het jonge, hippe zusje. Ijskoffie=16px wordt warm gezet en daarna afgekoeld, terwijl bij cold brew gemalen koffie vermengd wordt met koud water, hierna 12-24 uur in een afgesloten bak moet trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Daardoor is er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter van smaak dan een ijskoffie.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
250 gram fijngemalen koffie (van een zeer goede kwaliteit)
1 liter water (koud)
een filter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
French press ( zie foto)

Bereidingswijze

-Doe de fijngemalen koffie in je french press, kan of pot en giet er zachtjes en geleidelijk aan het water bij.
-Roer er voorzichtig met een lepel door en zorg ervoor dat alle koffie door het water is opgenomen.
-Dek je pot af en laat de koffie op zijn minst 12 uur trekken op kamertemperatuur.

-Hierna is het tijd om de koffie te filteren.
-Als je een french press hebt gebruikt, kun je de filter langzaam omlaag duwen. Als je een kan of pot hebt gebruik, filter je hem met een koffiefilter. Zorg er wel voor dat je deze eerst nat maakt, zodat je koffie niet naar papier gaat smaken.

-Ziezo, je zelfgemaakte cold brew koffie is nu klaar!
-Je kunt hem tot 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.

-Serveer hem puur, met ijsblokjes of koude melk.

Genieten maar!

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten