Stokbroodje met courgette, peen en cheddar, dille en knoflook.
- Wereld, Bijgerecht
- 20-30 min.
Gezond en vegetarisch broodje om te serveren bij soep. Ook geschikt als borrelhapje op kleinere plakjes stokbrood. Helaas vergeten een foto te maken hoe de broodjes uit de oven komen.
Lekker als extraatje bij een kom soep.
Maaltijd-groentesoep-met-kip-en-basilicumpesto
Ingrediënten 6 personen
80 gram geraspte courgette1 kleine peen geraspt
2 teen knoflook geperst
80 gram geraspte cheddar
wat verse dille gesnipperd
4 el zure room
Benodigdheden
Kom, mes, raspBereidingswijze
Voeg wat zout toe aan de geraspte courgette en laat 10 minuten staan. Knijp of duw er door een zeef zoveel mogelijk vocht uit. Roer er dan de geraspte wortel en alle andere ingrediënten door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Beleg er 3 of 4 gehalveerde afbakbroodjes mee en schuif ze voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Lekker als gezond borrelhapje op schuine plakjes stokbrood of als begeleiding bij een bord soep.
Bron
YouTube eigen tekst , aanpassing en foto's