Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2021
  • Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

  • Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

  • Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

  • Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

  • Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

    Maaltijd Groentesoep met Kip en Basilicumpesto....

Deze soep staat beschreven  voor 2 personen. Ik heb echter van alle ingrediënten ruim de dubbele hoeveelheid genomen. Voor 4 volwassenen en  2 kinderen , die er wel soep van lusten. Geserveerd met een heerlijk vegetarisch broodje uit de oven.

Stokbroodje-met-courgette-peen-en-cheddar-dille-en-knoflook
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram aardappelen geschild in blokjes
1 kleine koolrabi geschild in blokjes
2 teentjes knoflook gesnipperd of geperst
1 kipfilet in dunne plakjes
2 eetlepels olijfolie
250 gram soepgroente
1/2 kippenbouillontablet met minder zout
1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
half bosje basilicum
75 gram kerstomaatjes
klein volkoren stokbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote soeppan, snijplank, mes staafmixer pannetje

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie in een soeppan en bak de kipplakjes enkele minuten. Bak de knoflook, aardappel en koolrabiblokjes enkele minuten mee. Voeg 400 ml water , de soepgroente en het halve bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de kerstomaatjes toe.


Maak terwijl de soep kookt de pesto.

Maal de pijnboompitten met de basilicum, het teentje knoflook , 1 el water en de andere el olie tot een grove pesto.

Serveer de soep en roer aan tafel wat pesto door de soep en serveer met wat volkoren stokbrood.

Bron

Voedingscentrum, eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten