Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2021
  • Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

    Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

    Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

  • Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

    Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

    Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

Franse doperwtensoep gemaakt van diepvriesdoperwten (misschien nog lekkerder met verse doperwten) en Romeinse sla die wordt meegekookt. Je kijgt hierdoor een heerlijke zachte,romige soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dunne prei, in ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
3/4 liter groentebouillon (eventueel runderbouillon)
2 kropjes Romeinse sla, in smalle repen
300 gram diepvries doperwten
1 theelepel suiker
Zout, Peper
gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas
2 theelepels Rrovencaalse kruiden
Crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
staafmixer

Bereidingswijze

Olie verhitten. Prei en knoflook zachtjes bakken tot prei zacht is.
Bouillon, sla, Provencaalse kruiden en doperwten toevoegen en aan de kook brengen.
Plm.15 minuten zachtjes koken tot de erwtjes zacht zijn.
Van het vuur af peterselie toevoegen.
Op smaak maken met suiker, peper en zout.
Soep pureren met de staafmixer.
Serveren met een lepeltje crème fraîche en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

aangepast recept ?????

Serveertip

Romainesla is een lange krop sla. Romainesla wordt ook wel Romanasla, Romaanse sla of Romeinse sla genoemd.
Romainesla is dé sla in het authentieke recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten