Havermoutmuffins met appel en rozijnen

  • Slanke keuken, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2021
  • Havermoutmuffins met appel en rozijnen

    Havermoutmuffins met appel en rozijnen

    Havermoutmuffins met appel en rozijnen

De naam van deze baksels is een beetje verraderlijk. Bij een muffin denk je toch al gauw aan een mierzoete traktatie die bovendien bol staat van de calorieën 😉Deze gezonde variant van de muffin bevat veel minder calorieën, maar smaakt ook wel heel anders dan een gewone muffin. Is ie minder lekker? Nee, dat niet per se. Het is gewoon anders.Dit is de omschrijving die ook op project gezond staat.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
140 gram havermout, 1 rijpe banaan, 2 eieren, 125 ml melk, 1 zakje bakpoeder (16 gram), 15 gram honing, 1 appel, 40 gram rozijnen, 1 tl kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de banaan zo fijn mogelijk en rasp de appel met een grove rasp.

Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Neem een muffin bakvorm, doe daar 12 muffinpapiertjes in en verdeel het beslag erover.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af in de oven.

Bron

Project gezond

Serveertip

In principe kun je aan deze muffins alles toevoegen wat je maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan cranberries, cacao, hazelnoten of walnoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten