Bacon-ei muffins van project gezond

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2021
  • Bacon-ei muffins van project gezond

    Bacon-ei muffins van project gezond

    Bacon-ei muffins van project gezond

Je hebt ze vast al eens ergens (lees: op zeker 50 websites) voorbij zien komen: de bacon-ei muffins. Je hoort ons ook zeker niet zeggen dat we ze helemaal zelf hebben bedacht, want dat is niet het geval.Wel leek het ons leuk om eens een eigen variant te maken voor op het weekmenu. We wilden er sowieso graag tomaat in doen omdat we de fris-zoete smaak daarvan erg lekker vinden in combinatie met ei. Voor de overige groente hebben we met name gekeken wat er in huis was. In dit geval: rode ui en bieslook.Andere groenten die heel goed in deze muffins kunnen zijn bijvoorbeeld paprika, prei, bosui, champignons en selderij.

Dit stukje stond bij het recept op project gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
halve rode ui, 50 gram tomaat, bieslook (15 tot 20 sprietjes), 3 eieren, 2 el melk, 20 gram geraspte kaas, 60 gram ontbijtspek (ronde plakken)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een muffinvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de bieslook fijn.

Doe de eieren, melk en fijngehakte groente en de bieslook in een grote kom en klop het met een garde tot het luchtig is. Het mengsel krijgt dan een schuimlaagje.

Roer de helft van de geraspte kaas door het eiermengsel.

Neem de muffinvorm en vet vier ‘vakjes' in met een heel klein beetje olijfolie.

Bekleed elk vakje met ongeveer 15 gram ontbijtspek. Probeer ervoor te zorgen dat het spek een dichte laag vormt zodat er zo min mogelijk ei doorheen kan lopen.

Verdeel het mengsel over de vier vakjes en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.

Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar. Om te testen of de muffin gaar is kun je er even in prikken met een cocktailprikker. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar.

Bron

Project gezond

Serveertip

We raden je aan om dunne plakken ontbijtspek te kopen. Je kunt dan voor elke muffin ongeveer anderhalve plak gebruiken en dat is handig om het vormpje goed te bekleden. Daarnaast smaakt dit (naar onze mening) ook beter dan wanneer je een hele dikke plak spek om de muffin vormt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten