Bananenbrood project gezond
- Amerikaans, Ontbijt
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-09-2021
Dit recept heb ik gevonden op Project gezond. Je kan het nemen als ontbijt, maar ook als tussendoortje.
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 175 graden.
Hak de noten grof.
Pureer de bananen en de dadels met een staafmixer tot een glad geheel.
Klop de eieren met het zout in ongeveer twee minuten tot een luchtig geheel.
Spatel het eiermengsel door de bananen en dadels.
Voeg voorzichtig het bloem en de bakpoeder toe en roer alles goed door.
Roer op het einde de stukjes noot door het beslag.
Vet het cakeblik in of doe er een bakpapiertje in.
Doe het mengsel in het cakeblik strijk het glad.
Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar.
Controleer met een cocktailprikker of het bananenbrood gaar is. Als de prikker droog uit het brood komt is hij klaar. Anders laat je ‘m nog even 5 minuten in de oven staan.
Bron
Project gezond
Serveertip
Je krijgt het beste resultaat met bananen die goed rijp zijn.
Dit bananenbrood is heel goed in te vriezen. Wees slim en doe het wel per plak 🙂
Wij gebruikten een notenmix die we nog hadden staan. Wanneer je noten kiest die je ook lekker vindt als tussendoortje weet je zeker dat je niets hoeft weg te gooien.
Wanneer je liever geen bloem gebruikt kan je dit recept ook maken met amandelmeel.
Wanneer het bananenbrood te snel donker wordt kan je het afdekken met aluminiumfolie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties