Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham
- Internationaal, Voorgerecht
- 10-20 min.
Meloen met rauwe ham doet het (bijna) altijd goed en is gemakkelijk voor te bereiden, maar het is een beetje afgezaagd voorgerecht. Omdat ik een snel voorgerecht wilde maken bedacht ik er een salade van te maken. Bijna net zo snel klaar en door de dressing net een beetje anders en lekkerder.
Ingrediënten 4 recipe.people
Plm. 50 gram rucola, gewassen2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
1 meloen, gehalveerd en pitjes verwijderd.
Plm. 100 gram Parmaham, plakjes opgerold
Dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
Witte peper en wat zeezout
Eventueel wat balsamico-crème om te garneren
Benodigdheden
Bolletjes uitsteker4 borden
Koekenpan
Kommetje voor dressing
Bereidingswijze
Bolletjes uit de meloen steken met een bolletjes-uitsteker.
Rolletjes Parmaham halveren.
Dressing roeren van olie, azijnpeper, zout en honing.
Rucola over de borden verdelen.
Meloenbolletjes en ham rolletjes over de borden verdelen.
Dressing erover verdelen en garneren met de geroosterde pijnboompitten en eventueel wat balsamico-crème.