Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

    Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

    Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

  • Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

    Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

    Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

Meloen met rauwe ham doet het (bijna) altijd goed en is gemakkelijk voor te bereiden, maar het is een beetje afgezaagd voorgerecht. Omdat ik een snel voorgerecht wilde maken bedacht ik er een salade van te maken. Bijna net zo snel klaar en door de dressing net een beetje anders en lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Plm. 50 gram rucola, gewassen
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
1 meloen, gehalveerd en pitjes verwijderd.
Plm. 100 gram Parmaham, plakjes opgerold
Dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
Witte peper en wat zeezout
Eventueel wat balsamico-crème om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bolletjes uitsteker
4 borden
Koekenpan
Kommetje voor dressing

Bereidingswijze

Bolletjes uit de meloen steken met een bolletjes-uitsteker.
Rolletjes Parmaham halveren.
Dressing roeren van olie, azijnpeper, zout en honing.
Rucola over de borden verdelen.
Meloenbolletjes en ham rolletjes over de borden verdelen.
Dressing erover verdelen en garneren met de geroosterde pijnboompitten en eventueel wat balsamico-crème.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten