Uien met honing mosterd van de BBQ

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2021
  • Uien met honing mosterd van de BBQ

    Uien met honing mosterd van de BBQ

    Uien met honing mosterd van de BBQ

Makkelijk en pittig lekker !  SERVEER MET EEN SAPPIGE STEAK VOOR EEN GOUDEN COMBINATIE!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote uien

VOOR HET OLIE-BOTERMENGSEL:
30 ml olijfolie
30 g boter, gesmolten

VOOR DE MOSTERDSAUS:
50 g dijonmosterd
50 g honing
1,5 theelepel worcestershiresaus
1 tl. chilivlokken
4 takjes tijm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
metalen saté spiesjes

Bereidingswijze

In de keuken:
-Meng in een kleine mengkom de olijfolie en de gesmolten boter.
-Klop in een aparte mengkom Dijon-mosterd, honing, Worcestershiresaus en chilivlokken door elkaar om de mosterdsaus te maken.
-Hak de blaadjes tijm fijn en voeg vervolgens toe aan de mengkom.
-Pel en snijd de uien in plakjes (+/- 2 cm dik) en spies ze op spiesjes met dubbele tanden.
-Bestrijk beide kanten van de uienplakjes met het olie-botermengsel.

Op de barbecue:
-Bereid de barbecue voor op directe warmte, ca. 160 °C.
-Leg de uienspiesjes boven de directe hitte en bak ze ongeveer 5 minuten per kant, draai ze om en bestrijk ze van tijd tot tijd met het olie-botermengsel.
-Bestrijk de bovenkant van de uien met de mosterdsaus en bak ongeveer 2-3 minuten of tot het mengsel begint te borrelen, draai dan de uien om.
-Bestrijk ze nogmaals met de mosterdsaus en bak ze nog een paar minuten tot ze beginnen te karamelliseren.
-Haal de uienspiesjes van de barbecue, leg ze op een bord en bestrijk ze met de resterende mosterdsaus.

Bron

weber bbq

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten