Peruviaanse limoentaart

  • Chileens, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2021
  • Peruviaanse limoentaart

    Peruviaanse limoentaart

    Peruviaanse limoentaart

Lekkere limoentaart uit Peru 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
--- Deeg ---
250g bloem
100g boter
1 el suiker
3 eigelen
0.5 dl melk
--- Crème ---
3,5 dl gecondenseerde melk
3,5 dl limoensap
4 eigelen
25g maiszetmeel
--- Eiwit schuim ---
4 eiwitten
per eiwit 2 el suiker, hier dus 8
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Start met het deeg en meng de bloem, de boter en de suiker.
-Voeg de melk beetje bij beetje toe en kneed om een mooi deeg te maken (het deeg mag niet meer aan je handen kleven).
-beboter en bebloem de springvorm.
-Rol het deeg uit met een deegrol en leg hem in de springvorm.
-Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten.

Vervolgens maak je de crème:
-Meng de gecondenseerde melk samen met het citroensap en voeg dan de 4 eigelen toe.
-Los een beetje maïszetmeel toe op in een klein beetje limoensap en giet bij de rest.

Voor de bovenste laag:
-Klop de 4 eiwitten met de suiker zeer goed op.
-Neem na 10 minuten het deeg uit de oven en giet de crème op het deeg en daarboven het opgeklopte eiwit.
-Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Bron

dekookbijbel

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 16-09-2021

wat is de omvang van de springvorm? Of lees ik er overheen?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten