Griekse Tzatziki Wrap....

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021
  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

  • Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

    Griekse Tzatziki Wrap....

Een gerecht waarvan je bijna zou denken uren in de keuken te moeten staan. Het is belangrijk om in de ochtenduren de voorbereidingen te doen, omdat zowel de gemarineerde kip alswel de Griekse yoghurt voor de tzatziki de kans moeten krijgen om de smaken te laten intrekken , terwijl de komkommer rasp de gelegenheid krijgt om het sap af te geven.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE TZATZIKI
125 gram Griekse Yoghurt 10 % vet
2 teen knoflook geraspt
1/3 komkommer grof geraspt ( zonder zaad)
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl zout
paar drupjes tabasco

klein kneepje agavesiroop
2 el goede olijfolie

VOOR DE GRIEKSE KIP

200 gram kipfilet in heel dunne plakjes gesneden ***
1/2 ui in dunne kwarten gesneden
1 volle el Griekse Yoghurt
1 teen knoflook geraspt
peper en zout naar smaak
kneepje citroensap
kneepje agavesiroop
1 tl komijn
1tl oregano
snuf paprikapoeder

1 el olijfolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef, kom, snijplank, mes. schaaltje

Bereidingswijze

TZATZIKI

Doe de geraspte komkommer met wat zout in een zeef met een schaaltje eronder . Dek af en zet het voor enkele uren koud weg.

Roer alle overige ingrediënten( behalve olie en agavesiroop) voor de Tzatziki door elkaar en zet ook afgedekt koel weg. Knijp na 5 uur nog zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en werk de komkommer door de saus. Proef en breng op smaak met de olijfolie, agavesiroop en eventueel peper en zout. Zet weg om in te laten trekken.

DE GRIEKSE KIP


Roer alle ingrediënten voor de Griekse Kip door elkaar , dek af en zet koel weg.



AL DEZE VOORBEREIDINGEN KUNNEN IN DE OCHTENDUREN


Verwarm de wraps volgens de bereiding op de verpakking.
Bak de kip al omscheppend gaar in een pannetje.

Besmeer de wraps met de tzatziki, beleg met wat ijsbergsla en of veldsla , of sla naar keuze. Wat plakjes komkommer, schijfjes tomaat 1/4 deel van de kip met een flinke klodder tzatziki. Rol op en geniet.

Serveertip

Leg de kipfilet een uur in de vriezer. De licht aan gevroren kip laat zich dan perfect in dunne plakjes snijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten