Limoncello kwarktaart

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021

Deze limoncello taart is een recept van de AH, maar ik heb er een aantal aanpassingen in gemaakt. Ik heb het voor het eerst voor mijn verjaardag gemaakt. Het was zo lekker dat ik het nu elke zomer minstens een keer maak!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Zandtaartdeeg bodem:
80 gram fijne kristalsuiker
160 gram boter
225 gram bloem
half ei
snufje zout


Vulling:
- 8 blaadjes gelatine
- 2 citroenen
- 150 ml limoncello
- 500 ml Magere kwark
- 250 g mascarpone
- 175 g witte basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine/ mixer
springvorm (Ø 24 cm)

Bereidingswijze

Vulling:
1. Zet de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Als het nog wat kruimelig is, kneed je het deeg met de hand verder. (Als je tijd hebt.Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.)
2. Leg gelatine minstens 5 min in koud water. Rol vervolgens het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg. Steek met satéprikker of vork gaatjes in bodem.
3. Bak bodem 20 a 30 min in de oven. Kijk af en toe en haal eruit als het goud bruin is. Laat bodem afkoelen.

4.Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
5. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten