Gezondere twix van Rens Kroes

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021
  • Gezondere twix van Rens Kroes

    Gezondere twix van Rens Kroes

    Gezondere twix van Rens Kroes

Heerlijke gezondere twix. Ik houd van zoetigheid en maak dit graag vrienden en familie. Het is een recept van Rens kroes maar ik heb wat kleine aanpassingen gedaan. Ook geschikt voor veganisten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Rens Kroes - Live the happy & healthy lifestyle

Toggle menu

Rens Kroes - Live the happy & healthy lifestyle

CONTACT RENS KROES ON FACEBOOK RENS KROES ON INSTAGRAM RENS KROES ON PINTEREST RENS KROES ON TWITTER RENS KROES ON YOUTUBE ENGLISHMEETXMAKEXDOXKNOWXWATCHXSHOP

Homemade Twix Repen

14.05.2020 

 

VEGAN | RECEPTEN | SNACKS | TOETJES DOOR: RENS KROES


In de eerste maanden van mijn zwangerschap had ik niet heel veel behoefte aan zoet. Ik genoot van zure smoothies en ik kon eindeloos pasta eten. Nu ben ik bijna 5 maanden zwanger en ik merk dat ik weer lekker geniet van salades (thank God!) en zoete baksels. Dus sinds kort ben ik weer lekker wat meer aan het bakken geslagen. Vorige week maakte ik deze sweet bars en ze zijn, na twee keer de bodem opnieuw te hebben gemaakt (ja, dat hoort erbij!), best goed gelukt. Dus voor jou een goede reden om binnenkort de keuken in the duiken en jezelf te verwennen met deze overheerlijke treats. 

Tip!: Als je de Baking Basket op onze webshop besteld, dan heb je een groot gedeelte van de ingrediënten al in huis. Lekker handig!

Bereidingstijd
ca. 2 uren

Portie
ca. 12 repen

Houdbaarheid
Je kan het voor 3-5 dagen in de koelkast bewaren of vries het in voor max. 3 maanden.

Benodigdheden
- 20 × 20 cm bakblik
- (ongebleekt) bakpapier
- Oven
- Keukenmachine (optioneel) of blender

Ingrediënten

Bodem
– 100 g amandelmeel
– 90 g Gucot havermeel
– 2 el maïzena of 2 tl arrowroot
– Snufje Gucot Keltisch zout
– 2 el kokosolie, gesmolten
– 2 el ahornsiroop

“Karamel” laag
– 7 Gucot Medjoul dadels
– 75 g Gucot notenpasta
– 1/2 tl Gucot vanillepoeder, ongezoet
– Snufje Keltisch zeezout
– 2 el havermelk (of andere melk naar wens)

Chocolade laag
– 125 g pure chocolade, puur

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 20 × 20 cm bakblik
- (ongebleekt) bakpapier
- Oven
- Keukenmachine of blender

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180°C
2. Bekleed een 20 × 20 cm bakblik met (ongebleekt) bakpapier.
3. Doe het amandelmeel, havermeel, maïzena of arrowroot, zachte kokosolie, ahornsiroop en zeezout in een kom en mix door elkaar.

4. Schep het mengsel op de bodem van het bakblik, druk met met de vingers goed aan. Prik er gaatjes in met een satéprikker of vork. Leg het vervolgens voor 20-25 minuten in de oven of tot het goudbruin begint te worden. Haal het blik eruit en laat het afkoelen.
5. Mix de ingrediënten van de 2e laag met een keukenmachine tot een dik en romig geheel. Schraap eventueel de massa af en toe van de zijkanten af. 

6. Verspreid het mengsel met natte handen of natte lepel (zo kan je het beter verspreiden) boven de bodemlaag. Plaats het in de vriezer totdat de karamel laag hard is (ca. 45 min).
7. Smelt de repen in een pan op laag vuur en roer af en toe om aankoeken te voorkomen.
8. Haal het bakblik uit de vriezer en giet het chocolademengsel op de karamel laag en verspreid alles meteen gelijkmatig eroverheen. Let op chocolade wordt snel hard.
9. snijd het in repen en geniet.

Bron

Rens Kroes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten