GEVULDE AUBERGINE UIT DE OVEN MET TONIJN EN TIJM

  • Portugees, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021
  • GEVULDE AUBERGINE UIT DE OVEN MET TONIJN EN TIJM

    GEVULDE AUBERGINE UIT DE OVEN MET TONIJN EN TIJM

    GEVULDE AUBERGINE UIT DE OVEN MET TONIJN EN TIJM

Lekkere zacht geroosterde gevulde aubergine uit de oven met kruidige tonijn en een frisse saus van hüttenkäse en olijven. 
Simpel en gezond!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 aubergines
olijfolie

Voor de tonijn vulling :

6-8 knoflookteentjes
olijfolie
120 gr tonijn uit blik op water (uitgelekt)
1 grote tomaat
half bakje verse tijm (+/- 7 gr)
1 tl komijnpoeder
1 tl zoete paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Voor de saus :

100 gr hüttenkäse
50 gr olijven (kalamata, biologisch)
peper en zout naar smaak
2 el citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de over voor op 200 graden.
-Snijd de aubergines doormidden in de lengte.
-Snijd in de binnenkanten vervolgens diepe schuinen snedes, zonder de schil mee te snijden. Doe dit ook de andere kant op zodat er een mozaïek-achtige vorm ontstaat (zie foto's).
-Besprenkel de aubergines nu met wat olijfolie, peper en zout en rooster ze voor 45 minuten in de oven.

-Snijd ondertussen de knoflookteentjes fijn en doe deze met een flinke scheut olijfolie, afgeritste tijmblaadjes en overige kruiden voor de vulling, in een koekenpan. Bak dit zachtjes zodat de smaken van de knoflook en de kruiden in de olie kunnen trekken.
-Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en laat de tonijn uitlekken. Schep dit nu in de pan bij de knoflook. Roer goed door en laat dit even pruttelen op laag vuur.

-Schep de hüttenkäse, citroen en olijven voor de saus in een keukenmachine of blender. Voeg een beetje zout en peper toe en mix het tot een smeuïge saus.

-Zodra de aubergine uit de oven klaar is, verdeel je het tonijnmengsel hier overheen en tussen de ruimtes van de sneden.

Serveer de saus apart.

Bron

saudalicious- Sabine Koopmans

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten