PORTUGESE WORTELTJES (CENOURAS À ALGARVIA)

  • Portugees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021
  • PORTUGESE WORTELTJES  (CENOURAS À ALGARVIA)

    PORTUGESE WORTELTJES (CENOURAS À ALGARVIA)

    PORTUGESE WORTELTJES (CENOURAS À ALGARVIA)

In de Algarve serveren ze deze pittige wortels vaak bij het voorgerecht  met wat prikkers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g wortels
4 teentjes knoflook
3 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
handje verse peterselie
1/2 tl piri piri (of zwarte peper naar smaak)
1 tl gemalen komijnzaad
zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-rasp de wortels en snijd dunne plakjes.
-Kook de wortels totdat ze beetgaar zijn en hak ondertussen de knoflook fijn.
-Giet de wortels af en doe ze direct terug in de pan. Voeg hierna de knoflook, azijn, olijfolie, piripiri, zout, komijn en verse peterselie toe.
-Laat de pan met de ingrediënten nog 2 minuten op zacht vuur staan terwijl je goed doorroert.

-Serveer de cenouras a Algarvia (lauw)warm in een schaaltje met cocktailprikkers of bij je stukje vega, vlees of vis!

Bron

Sabine Koopmans - Saudalicious -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten