DE PORTUGESE GAZPACHO

  • Portugees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2021
  • DE PORTUGESE GAZPACHO

    DE PORTUGESE GAZPACHO

    DE PORTUGESE GAZPACHO

Koude soep uit Portugal ! Het verschil tussen de Portugese gaspacho en de Spaanse variant, is met name de bereiding; de Portugezen blenden de soep niet, maar serveren het grootste deel van de groenten in blokjes gesneden in de soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 knoflookteentjes
2 á 3 roma tomaten (250 gr)
2 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
75 gr komkommer
75 gr gele paprika
1/2 el oregano
400 ml koud water
klein handje verse peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel

Bereidingswijze

-Snijd een kruisje in één van de tomaten en breng een steelpan met water aan de kook. “Blancheer” de tomaat zo kort mogelijk tot het vel loslaat. Pel en snijd deze tomaat in blokjes.
-Plet hierna de knoflookteentjes en stamp deze samen met de gepelde tomaat en wat zout en peper in een vijzel tot een pasta.
-Snijd vervolgens de komkommer, paprika en andere tomaten in kleine blokjes.
-Verdeel de knoflook/tomaten pasta over twee kommen en marineer dit in de olijfolie, oregano en azijn.
-Schep vervolgens de gesneden groentes in de kommen en giet het koude water erbij.
-Roer alles even door en proef of het nog wat zout/peper kan gebruiken.
-Maak de Portugese gaspacho eventueel af met verse peterselie en serveer het met lekker brood.

Bron

Sabine Koopmans - Saudalicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten