Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-09-2021
  • Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

  • Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

  • Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

    Echt Nederlandse ovenschotel met een Italiaanse twist

Deze echt “Nederlandse” ovenschotel bestaat uit voorgekookte worteltjes, peultjes en aardappelschijfjes, overgoten met een heerlijke romige saus met pesto (de Italiaanse twist).
Daarover komt een dunne laag geraspte kaas. De schaal gaat daarna in de oven tot zich een mooi lichtbruin kleurtje heeft gevormd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram aardappelen, vastkokend
1 bosje wortelen, schoongemaakt in schuine plakjes
Plm. 100 gram peultjes, schoongemaakt
100 ml kookroom
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
1 eetlepel groene basilicumpesto
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetjes
ovenschaal

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook de aardappelplakjes in plm. 8 minuten gaar in water met zout.. Laat de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
Kook de worteltjes plm. 5 tot 7 minuten. Als de worteltjes bijna gaar zijn doe je de peultjes erbij en breng je ze nogmaals aan de kook voor plm. 5 minuten (liever niet langer). Laat alles goed uitlekken in een vergiet.
Meng de peultjes, wortel- en aardappelplakjes door elkaar en doe ze in de ovenschaal.
Meng de room met het losgeklopte ei en de pesto.
Giet het mengsel over de groenten en aardappelplakjes in de schaal.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen

Serveertip

Ook lekker met doperwtjes (diepvries, geen blik).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten