Italiaanse aardbeien mascarponetaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2021
  • Italiaanse aardbeien mascarponetaart

    Italiaanse aardbeien mascarponetaart

    Italiaanse aardbeien mascarponetaart

De taart bestaat uit een luchtige chocolade-biscuitbodem met een verukkelijke vulling van mascarpone, kwark en slagroom en natuurlijk aardbeien. Tussen de lagen crème verbergen zich de  in likeur (of sinaasappelsap) gedrenkte lange vingers (koekjes). Echt een droom van een aardbeientaart.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Boter en bloem voor de bodem
2 eieren (M)
Zout
75 +100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram bloem
25 gram maïzena
10 gram cacao
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels sinaasappellikeur (bijv. Cointreau)
80 ml sinaasappelsap
Plm. 100 gram lange vingers
6 blaadjes witte gelatine
1 kilogram aardbeien
300 ml slagroom
250 gram mascarpone
500 gram magere kwark
Plm. 75 gram aardbeienjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (26 cm Ø)
Mixer
Kommen
pannetje

Bereidingswijze

Van de springvorm alleen de bodem invetten en met bloem bestuiven.

Biscuitdeeg:
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Eieren scheiden. Eiwitten stijfkloppen met 3 eetlepels koud water en een mespunt zout. Tussendoor in gedeelten 75 gram suiker en een zakje vanillesuiker toevoegen..
Eidooiers er stuk voor stuk door kloppen.
Bloem, maïzena, cacao en bakpoeder zeven en voorzichtig door de ei-massa spatelen. Deeg overdoen in de springvorm.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 minuten bakken. Deeg met een mes losmaken van de rand. Biscuitdeeg laten afkoelen.
Vulling:
Aardbeien schoonmaken. Grootste deel van de aardbeien klein snijden. Deel van de aardbeien (kleine aardbeien) voor de garnering gebruiken.
Sinaasappelsap mengen met de likeur. Lange vingers hiermee besprenkelen.
Gelatine in koud water weken.
Biscuitbodem uit de vorm nemen en op een schaal leggen. De rand van de springvorm om de biscuitboden zetten en sluiten.
Slagroom stijf kloppen.
Mascarpone, kwark, 100 gram suiker en een zakje vanillesuiker door elkaar kloppen. Gelatine goed uitknijpen. Eén eetlepel sinaasappelsap verwarmen en de gelatine hierin oplossen. Twee eetlepels mascarponecrème erdoor roeren en daarna alles door de overige crème roeren.
Dan als eerste de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de kwarkcrème spatelen.
Dan voorzichtig de kleine stukjes aardbeien erdoor mengen,
De helft van de crème over de biscuitbodem verdelen.
Lange vingers erover verdelen. (Sommige lange vingers passend maken).
Rest van de crème erover verdelen. Met de overgebleven hele aardbeien taart versieren.
Taart plm. 4 uur op een koude plek wegzetten.
Ring van de bakvorm verwijderen.
Taart in 16 stukken verdelen en dan GENIETEN maar.

Bron

Een klein beetje aangepast recept uit het tijdschrift: Kochen & genießen 6/2013

Serveertip

Ik heb voor de taart een bakring gebruikt, maar de rand van de springvorm voldoet ook denk ik.
Bakringen zijn o.a.verkrijgbaar bij Blokker of speciaalzaken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten