Halfgedroogde tomaten

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2021
  • Halfgedroogde tomaten

    Halfgedroogde tomaten

    Halfgedroogde tomaten

=16pxPruimtomaten zijn het lekkerst voor deze Italiaanse bereiding.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 pruimtomaten
1 takje basilicum
1 takje tijm
1 teentje look
2,5 dl olijfolie
peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de tomaten in vieren en verwijder de pitten.
-Schik alle tomaten op een bakplaat met de schil naar beneden.
-Mix basilicum, tijm, knoflook, peper, zout en veel olijfolie in de blender tot een kruidenolie.
-Besmeer de stukjes tomaat met de olie en laat ze gedurende 4 uur in de oven op 80 °C drogen.
-Zodra de tomaten gedroogd zijn, kun je ze bewaren in de kruidenolie.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten