Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021
  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

  •   Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

      Sup Daging Sapi ( Soep met rundvlees en veel groente )

Voor een kom zelfgemaakte runderbouillon met veel soepgroente , mag ik mijn man altijd wakker maken . Deze Indische rundvleessoep is heel anders qua smaak, maar óók erg lekker. Gisteren de bouillon al getrokken en vanochtend het gestolde vet verwijderd. Helaas was de beschrijving van dit gerecht minder compleet. Bij de beschrijving staat dat je sojasaus moet toevoegen, maar bij de lijst van ingrediënten niet en ook niet hoeveel . Ik heb dus steeds wat sojasaus aan de bouillon toegevoegd en geproefd. Bovendien is het jammer, dat de schrijver niet vermeldt op welke manier je de keriminoten moet toevoegen. Gevijzeld, gekneusd, heel , in stukjes of gehalveerd . Ik koos voor het laatste. Voor wat meer pit heb ik nog zwarte peper en een blokje runderbouillon met minder zout toegevoegd.  In het originele recept moet je eigenlijk de soep  toevoegen aan de uitgelekte groente in de kom, maar ik vond de groente na 2 minuten in heet water  nog wat aan de rauwe kant , ** heb deze in de soep gedaan en 2 minuten mee laten koken en zó was het voor ons perfect. 
Mijn-rundvleesbouillon-soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 liter water
500 gram soepvlees en een mergpijp
2 laurierbladeren
1 stengel sereh van 10 cm.
1 eetlepel olie.
1 ui, in dunne halve ringen.
2 tenen knoflook in plakjes
2 tl verse gemberwortel, geraspt
10 keriminoten(verkrijgbaar bij de toko).AH heeft ze ook
1/2 tl koenjit.
200 gram Chinese kool in reepjes.
1 kop taugé
1 rode paprika in reepjes gesneden
sojasaus naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, snijplank, mes, zeef en kom

Bereidingswijze

Bak het rundvlees met het mergpijpje op middelhoog vuur om en om even bruin in wat boter en olie. Voeg 2 liter water , de sereh stengel ( gekneusd) en 2 laurierbladeren toe. Laat op laag vuur met het deksel op de pan 2 uur trekken.

Zeef de bouillon en snij het vlees klein. Voeg het vlees toe aan de bouillon.
Verhit de olie in een pannetje en bak de ui, knoflook, gember, koenjit en de keriminoten 3 minuten op hoog vuur

Voeg dit toe aan de gezeefde bouillon . Voeg sojasaus naar smaak toe en laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken.
Meng de taugé, paprika en Chinese kool in een grote kom door elkaar , doe er heet water op zodat alle groente onder staat. Laat 2 minuten staan. Giet dan af en laat uitlekken.

Voeg de groente toe aan de bouillon en serveer meteen. **

Bron

Indische recepten eigen tekst, aanpassing en foto's

Serveertip

Lekker om in je eigen bord een theelepeltje sambal badjak toe te voegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten