Boter bier geïnspireerd door Harry Potter / butter beer inspired by HP

  • Wereld, Niet-alcoholische dranken
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021
  • Boter bier geïnspireerd door Harry Potter / butter beer inspired by HP

    Boter bier geïnspireerd door Harry Potter / butter beer inspired by HP

    Boter bier geïnspireerd door Harry Potter / butter beer inspired by HP

Hallo allemaal, deze keer upload ik het recept voor boter bier uit het book ''The geeky chef cookbook'' van Cassandra Reeder. Ik heb de ingrdienten en instructie zelf vertaald. Ik heb de orginele engelse tekst eronder gezet mocht je twijfelen aan de vertaling. Veel plezier!

(intro is een kopie uit het boek) 

Harry Potter is almost universally adored. The release of The Sorcerer's Stone in 1997 began a reading revolution among young people, though Harry Potter's charm seems to affect humans of all ages. Harry Potter changed everything, not only in literature but also in the minds of a generation.
Unsurprisingly, the Harry Potter series has inspired an unfathomable amount of fan creations, which includes a multitude of tasty wizard treats based on what the characters eat in the books. There is now an official version of this popular Harry Potter drink sold at Universal Studios in Florida. It was carefully crafted to J.K. Rowling's specifications and I'm sure it's, well, magical. I hope to try it myself one day! However, for those of us who are unable to make it to Florida any time soon, it'd be nice to whip up some Butter Beer right at home. It is a little known fact that Butter Beer was actually a thing before Rowling ever wrote Harry Potter, or really before she was even born. There was a Tudor beverage known as Buttered Beere, which made its first known appearance in writing in The Good Huswifes Handmaide for the Kitchin, published in 1594. This recipe combines elements of this ancient Tudor drink, as well as Rowling's butterscotch-y description. And it can be served hot or cold!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Vertaling Nederlands:
681 ml (non-) alcoholisch bier
2 kaneel stokjes
10 hele kruidnagels
10 hele piment korrels
1 eetlepel imitatie boter
1 eetlepel gesmolten boter (is optioneel en alleen voor de warme versie)
1 eetlepel vanille extract
75 gram bruine suiker
Gecondenseerde melk naar smaak(optioneel)
(Bruisend) water naar smaak (optioneel voor de koude versie)
Slagroom voor serveren (optioneel)

Orginele Engelse ingrediënten:
24 ounces or 3 cups (681ml) non-alcoholic beer (regular beer is great, too)
2 cinnamon sticks
10 whole cloves
10 whole allspice
1 tablespoon imitation butter
1 tablespoon melted butter (optional, for hot version only)
1 tablespoon vanilla extract
1/2 cup (75g) brown sugar
Evaporated milk, to taste (optional)
Soda water, to taste (optional, for cold version only)
Whipped cream, to serve (optional)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan
Glazen/bekers waarin je het wilt serveren
Eetlepels

Bereidingswijze

Giet het bier in een sauspan.
Voeg hier de kaneelstokjes, kruidnagel en piment aan toe.
Breng het geheel aan het koken
Laat het geheel 15-20 minuten pruttelen
Verwijderen de kruiden en gooi het weg (als je de warme versie maakt, dan kun je de kaneelstokjes nog gebruiken bij het serveren)
Voeg de imitatie boter toe
Voeg de gesmolten boter toe(dit is alleen bij de warme versie)
Voeg het vanille extract en de suiker toe
Roer het geheel.
Giet de bier in de glazen
Roer de gecondenseerde melk hierdoor naar smaak

Als je het boter bier koud wilt serveren:
Koel het bier in de koelkast totdat deze koud is.
Roer het boter bier voordat je inschenkt.
Giet het boter bier in het glas/beker waarin je het wilt serveren.
Voeg water toe naar smaak in het glas/beker en roer dit door elkaar

Als je de boter bier warm wilt serveren:
Giet het warme boter bier in een glas/beker.
Serveer met slagroom en eventuele kaneelstokjes

Orginele engelse instructie:
1 Pour the beer into a saucepan and add the cinnamon sticks, cloves, and allspice. Bring to a boil and simmer for 15–20 minutes.
2 Remove the spices and discard the allspice and cloves, but keep the cinnamon sticks for serving if making the hot version.
3 Add the butter flavoring, melted butter (hot version only), vanilla extract, and sugar, and stir into the hot beer.
4 Pour into serving glasses and stir in the evaporated milk (if using) to your taste preferences.
5 If you're serving the Butter Beer chilled, refrigerate the liquid until cold and then pour into a serving cup. You may need to shake it up before pouring if you add evaporated milk. Add your desired amount of soda water to your serving cup and stir.
6 Top with whipped cream, if you like, and for the hot version, serve with the cinnamon sticks!

Bron

The geeky chef cookbook - Cassandra Reeder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten