Glutenvrije gnocchi

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021

Gevonden op glutenvrijemama.nl. Prima recept, makkelijk en ze vonden het heerlijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelen
250 gram glutenvrij meel (bijv. Schär of Maizena)
1 medium ei
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pureestamper, pollepel

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een pan ruim water gaar. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze uitdampen en afkoelen. Pel het schilletje van de aardappelen als ze zijn afgekoeld.
Stamp de aardappels tot een gladde puree en meng er het meel en het ei doorheen. Breng op smaak met een snuf zout. Kneed de puree tot een elastisch deeg.

Rol van het deeg sliert van ongeveer 1,5-2cm doorsnede. Druk er met een vork ribbeltjes in en snijd er blokjes vanaf die ook weer zo'n 1 a 2 cm lang zijn.

Zet een ruime pan met water op en breng aan de kook. Lepel met eens schuimspaan een portie gnocchi in het kokende water. Na enkele minuten komen de gnocchi bovendrijven. Dan zijn ze gaar en schep je ze weer uit het water met je schuimspaan. Schep de volgende portie in het water tot ze allemaal gaar zijn.

Laat de gnocchi uitdruipen op een schaal. Ze zijn nu klaar om te verwerken in een maaltijd.

Bron

Https://glutenvrijemama.nl/zelf-glutenvrije-gnocchi-maken/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten