Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=18pxSimpel en oh zo lekker!
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g kipfilet500 g krieltjes
500 g wortelen
300 g courgette
1 knoflook teentje
1 el geraspt gember
2 el verse peterselie (gehakt)
2 el verse koriander (gehakt)
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 plantaardige olie scheut
1 peper snuifje
1 zout snuifje
Benodigdheden
satéprikkersBereidingswijze
1 Spoel en halveer de krieltjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Snij de courgette en de wortelen in grove stukken.
2 Snipper de knoflook fijn en doe ‘m in een grote kom, voeg er de gember, de peterselie en de koriander bij en meng door elkaar.
3 Doe de krieltjes, de wortelen en de courgette in de kom en hussel door elkaar. Voeg nog een 4-tal el olie en wat peper en zout toe en hussel door elkaar.
4 Snij de kipfilet in repen, bestrooi ze met cayennepeper, koriander- en gemberpoeder en peper en zout en masseer de kruiden in het vlees. Rijg de reepjes op satéprikkers en bak de kipsaté's in een pan met wat olie.
5 Bak ondertussen de groentemengeling in een wok tot ze beetgaar zijn. Serveer met de saté's.
Bron
libelle