Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

    Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

    Kipsatés met gewokte krieltjes, wortel en courgette

=18pxSimpel en oh zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g kipfilet
500 g krieltjes
500 g wortelen
300 g courgette
1 knoflook teentje
1 el geraspt gember
2 el verse peterselie (gehakt)
2 el verse koriander (gehakt)
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 plantaardige olie scheut
1 peper snuifje
1 zout snuifje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéprikkers

Bereidingswijze

1 Spoel en halveer de krieltjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Snij de courgette en de wortelen in grove stukken.
2 Snipper de knoflook fijn en doe ‘m in een grote kom, voeg er de gember, de peterselie en de koriander bij en meng door elkaar.
3 Doe de krieltjes, de wortelen en de courgette in de kom en hussel door elkaar. Voeg nog een 4-tal el olie en wat peper en zout toe en hussel door elkaar.
4 Snij de kipfilet in repen, bestrooi ze met cayennepeper, koriander- en gemberpoeder en peper en zout en masseer de kruiden in het vlees. Rijg de reepjes op satéprikkers en bak de kipsaté's in een pan met wat olie.
5 Bak ondertussen de groentemengeling in een wok tot ze beetgaar zijn. Serveer met de saté's.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten