Minestronesoep met wortelloof

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021
  • Minestronesoep met wortelloof

    Minestronesoep met wortelloof

    Minestronesoep met wortelloof

=18pxMet wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze minestronesoep met wortelloof? Lekker met een stukje brood.=18px Loof van wortelen, radijzen of bietjes kan je heerlijk gebruiken in een soep of voor pesto!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g wortelen (met loof)
1 handje verse oregano
1 selder stengel
1 ui
1 knoflook teentje
2 tl paprikapoeder
1,5 L groentenbouillon (warm)
400 g witte bonen (grote, in blik)
1 takje kerstomaten
1 olijfolie scheut
1 peper snuifje
1 zout snuifje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snipper de knoflook fijn. Maak de wortelen schoon, spoel 1/3 van het loof goed af en hak het fijn. Snij de ui, de selder en de wortelen in kleine blokjes.
2 Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de witte bonen, het fijngehakt wortelloof en de kerstomaten toe en vul aan met de bouillon.
3 Hak de oregano grof. Voeg ‘m bij de soep en kruid verder af met paprikapoeder, peper en zout.
4 Laat de soep 25 minuten garen op een zacht vuurtje. Serveer goed warm.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten