Knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021
  • Knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes

    Knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes

    Knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes

goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes? Lekker met een stuk stokbrood of een aardappelgratin   


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes :
600 g gemengd gehakt (kalf-varken)
1 sjalot stuk
2 el verse oregano (gehakt)
1 ei
3 el paneermeel
1 scheut olijfolie
800 g jonge wortelen
1 ui
3 knoflook teentjes
3 el verse peterselie (gehakt)
80 g geraspte parmezaan
3 el parmezaankrullen
1 scheut olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon en halveer ze in de lengte. Laat er een stukje loof aan. Pel en pers de knoflook. Meng de geraspte parmezaan met de knoflook, de peterselie en 4 à 5 el olijfolie.
2 Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over. Lepel de knoflook-parmezaanmengeling over de wortelen en bak ze 15 minuten in de oven.
3 Maak ondertussen de balletjes. Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, het ei, de gehakte oregano en het paneermeel. Vorm balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in wat boter met olijfolie.
4 Draai de wortelen op de ovenschaal zodat ze langs alle kanten garen. Leg de gehaktballetjes tussen de wortelen op de ovenschaal en bak nog 10 minuten in de oven. Werk af met de parmezaanschilfers

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten