Wortel-cobbler

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2021
  • Wortel-cobbler

    Wortel-cobbler

    Wortel-cobbler

=18pxOp-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze wortel-cobbler? Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
130 g patisseriebloem
1 tl bakpoeder
120 g suiker
1/2 tl zout
1 kaneel mespuntje
1 nootmuskaat mespuntje
120 g appelmoes
60 ml melk
60 ml plantaardige olie
120 g wortel (geraspt)
1 ei
1 vanille-extract

Voor de topping :

65 g bruine suiker
65 g kristalsuiker
80 g walnoten
200 ml water (heet)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, het zout, de kaneel en de nootmuskaat.
2 Meng in een andere kom de appelmoes met de melk, de olie, de geraspte wortel en het vanille-extract. Meng al roerend door elkaar tot de olie is opgenomen. Voeg dit mengsel bij de bloem en meng door elkaar.
3 Vet de bakvorm in en doe er het beslag in. Verdeel de walnoten, de bruine suiker en de kristalsuiker over het deeg. Giet er voorzichtig het hete water. Bak de cobbler op een bakplaat 40 à 50 minuten in de oven.
4 Haal de cobbler uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Serveer warm.

Bron

libelle lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten