Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2021
  • Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

  • Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

  • Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

  • Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

  • Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

    Slanke roodbaarsfilet onder een bedje van kruidige verse groente.

Dit slankgerecht met aardappelschijfjes, verse groente met kruidenolie kan ook op kabeljauw, schelvis of welke witvis dan ook. De kleine blokjes wortel  en bleekselderij vooraf 1 minuut blancheren en koud spoelen. Een klusje van 10 minuten snijwerk en dan kun je het gerecht al in de oven schuiven. De oven maakt het gerecht voor je af .

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks roodbaarsfilet van ca 160 gram
½ citroen, uitgeperst( ik had limoen)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
350 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
80 gr winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij in kleine blokjes
3 trostomaten, in kleine stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, ovenschaal

Bereidingswijze

Blancheer de bleekselderij met de wortel 1 minuut en spoel koud.

Vet 1 grotere of 2 eenpersoons ovenschaaltjes in met een beetje olijfolie. Roer de olie, knoflook, Italiaanse kruiden door elkaar en breng op smaak met wat zout en royaal zwarte peper.

Hussel de aardappelschijfjes met 1 el van bovenstaand mengsel en beleg er de bodem van de schaaltjes mee. Sprenkel het citroensap over de vis en bestrooi de vis met peper en zout. Leg de vis boven op de aardappelschijfjes. Hussel de 3 soorten gesneden groente met de rest van het kruidenolie mengsel en leg dat op de vis.

Schuif de schaal voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveer eventueel met een salade.

Bron

Visgerechten .nl aangepast met eigen tekst en foto's

Serveertip

En wil je graag wat meer pit in je eten voeg dan naar smaak wat Chilipoeder aan de kruidenolie toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten