Bakkeljauw kroketten

  • Surinaams, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2021
  • Bakkeljauw kroketten

    Bakkeljauw kroketten

    Bakkeljauw kroketten

  • Bakkeljauw kroketten

    Bakkeljauw kroketten

    Bakkeljauw kroketten

Heerlijk recept voor Surinaamse bakkeljauw, gezouten en gedroogde kabeljauw, waar we een lekkere bakkeljauwkroket van maken. Een kroket gevuld met vis. Lekker als borrel en of als voorgerecht .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Cassave:
400g cassave (diepvries)

Bakkeljauw:
450g Faja Lobi Bakkeljauw Filet
Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
2 uien
4 teentjes knoflook
2 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie
1 tl Faja Lobi Piment (gemalen)
4 takken verse selderij
Madam Jeanette peper
Kroket:
4 eieren, geklutst
300g paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Cassave:
STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.

Bakkeljauw:
STAP 3: Verdeel de bakkeljauwfilet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
STAP 6: Voeg de bakkeljauwfilet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
STAP 7: Bakkeljauw Trafasie, piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.
Kroket:
STAP 8: Voeg de bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.

Serveertip
Serveren met tomatenketchup of chilisaus.

Variatietip
Varieer de cassave met aardappelen.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten