Japanse chashu: gestoofd varkensvlees (チャーシュー)

  • Japans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2021
  • Japanse chashu: gestoofd varkensvlees (チャーシュー)

    Japanse chashu: gestoofd varkensvlees (チャーシュー)

    Japanse chashu: gestoofd varkensvlees (チャーシュー)

Het onmisbare stukje vlees voor in je ramensoep ( noedelsoep). Malse chashu is op smaak gebracht met de basissauzen uit de Japanse keuken. Chashu smaakt het lekkerst wanneer je het een dag van tevoren bereidt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg buikspek met zwoerd
1 bol grote knoflook
5 lente -uien
5 plakken gember
15g rock sugar

Sausmix:
250ml Japanse kyushu sojasaus
250ml water
200ml sake
150ml mirin
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het onmisbare stukje vlees voor in je ramen soep. Malse chashu op smaak gebracht met de basissauzen uit de Japanse keuken. Was het buikspek, dep het droog en snijd eventueel te veel vet weg. Rol daarna het spek stevig op en bind het vast met een stuk vleestouw.

Giet alle ingrediënten voor de sausmix in een grote stoofpan met de lente-uien, knoflook, gember en de stukjes suiker. Leg het spek voorzichtig erin. Breng het tot kook en draai het vuur naar middenlaag. Stoof het spek gedurende 3 uur tot het mals en zacht is. Draai af en toe om zodat alle kanten van het vlees goed is bedekt met de saus. Haal het vlees eruit en laat het afkoelen om vervolgens in mooie plakken te snijden.

Het beste is om het vlees de volgende dag te eten, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken. Haal het vlees eruit en laat de saus afkoelen. Schep het gestolde vet weg en giet de saus met het vlees in een ziplock zak. Leg het vlees een paar uur of 1 hele nacht in de koelkast.

De saus kan je bewaren om de soep op smaak te brengen of de lava eieren in te marineren.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten