Romige misosoep met Japanse chashu

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2021
  • Romige misosoep met Japanse chashu

    Romige misosoep met Japanse chashu

    Romige misosoep met Japanse chashu

Romige misosoep met ramen en afgemaakt met je favoriete toppings.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
60g ramen (noedels)
1 liter water
5g dashipoeder
60 ml ongezoete gecondenseerde melk
2 teentjes knoflook
5 cm dikke gember
1 sjalotje
1 el chili bonensaus
3 el rode miso
1 el sesamzaadjes
1 el sesamolie
1 el suiker
1 el sake
¼ tl witte peper

Toppings:
Japanse chashu (gestoofd varkensvlees, recept op smulweb)
Lava soja-eieren ( zie recept op smulweb)
Mais
Gepekelde rode gember
Zeewier
Wortel
Bamboescheuten
Choi sam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de choi sam kort in kokend water en de plakjes wortelen tot ze zacht zijn. Haal ze eruit en druppel een beetje sesamolie eroverheen. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel het af met koud water. Snijd de knoflook fijn, de gember in repen en de sjalotjes in plakken.

Verwarm 1 eetlepel olie in de soeppan. Fruit de knoflook, de gember, de sjalotjes en de chili - bonenpasta kort aan. Giet het water met de dashipoeder erbij. Roer vervolgens door de bouillon heen totdat alles goed is opgelost. Giet de ongezoete gecondenseerde melk bij, breng weer aan de kook en laat dit nog 5 minuten doorkoken.

Verdeel de noedels over 2 kommen en schep de soep erbij. Serveer met je favoriete toppings.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten