Ajitsuke Tamago: Japanse lava soja-eieren (味付け卵)

  • Japans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2021
  • Ajitsuke Tamago: Japanse lava soja-eieren (味付け卵)

    Ajitsuke Tamago: Japanse lava soja-eieren (味付け卵)

    Ajitsuke Tamago: Japanse lava soja-eieren (味付け卵)

Een zachtgekookt ei met boordevol umami smaken. Een heerlijke topping voor ramen. Bereid dit ei één dag van tevoren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 grote eieren op kamertemperatuur
Marinade:
160ml Japanse kyushu sojasaus
125ml water
80ml sake
80ml mirin
1 el suiker
1 cm dikke gember
3 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de knoflook en de gember in plakjes. Doe de ingrediënten voor de marinade in een sauspan en breng het tot kook. Draai het vuur naar middenlaag en kook het nog 10 minuten door. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

Zet een pan met genoeg water op. De eieren moeten namelijk geheel onder water liggen. Doe de eieren voorzichtig in het water vanaf het moment dat het water kookt. Zet de timer op 6 minuten. Roer zachtjes met een houten lepel in de pan zodat de dooiers mooi in het midden blijven.

Haal de eieren na 6 minuten eruit en leg ze in een kom met ijskoud water. Pel de eieren zodra ze zijn afgekoeld. Doe de afgekoelde marinade met de eieren in een ziplock zak. Zorg ervoor dat de eieren helemaal bedekt zijn met de marinade. Leg ze voor een hele nacht in de koelkast.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten