Rendang met rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2021
  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

  • Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

    Rendang met rundvlees

Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker sudderen totdat het bijna zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige Oosterse-sperziebonensalade . Selamat makan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- +/- 750 gram runderlappen
- 2 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 rode peper, gehakt
- 2 tl laos
- 1 tl kurkuma
- 2 tl komijn
- 2 tl korianderpoeder
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 Salam blaadjes (of laurierblaadjes)
- 400 ml kokosmelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Laat de olie goed heet worden in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Doe de ui, knoflook, rode peper en gember erbij en fruit deze glazig.
- Roer de laos, kurkuma, komijn en korianderpoeder erdoor en bak al roerend ongeveer een minuut mee. Giet de kokosmelk over het geheel en doe daar de citroengras en Salam blaadjes (laurier) bij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Laat de rendang op het laagste pitje ongeveer 2,5 uur gaar stoven. Verwijder voor serveren de citroengras en laurierblaadjes. Wanneer de rendang wat droog wordt kun je een beetje water toevoegen.

Bron

Fairtrade Original (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)

Serveertip

Serveer de rendang met rijst en sperziebonensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten