Oosterse sperziebonensalade

  • Indonesisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-09-2021
  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

Deze knapperige sperziebonensalade is heerlijk bij een Indonesische rijsttafel. Of als je het "simpel" wilt houden ook lekker met alleen Rendang-met-rundvlees- en rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 1 rode peper, in fijne ringen
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 el sesamolie
- 2 el limoensap
- 1 el kokosrasp
- 2 el gehakte pinda's
- Peper en zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwijder de puntjes van de boontjes, blancheer ze er spoel ze met koud water na.
- Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing door de geblancheerde sperziebonen. Bestrooi de salade met de geraspte kokos en gehakte pinda's.

Bron

Fairtrade Original

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten