Oosterse sperziebonensalade

  • Indonesisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-09-2021
  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

  • Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

    Oosterse sperziebonensalade

Deze knapperige sperziebonensalade is heerlijk bij een Indonesische rijsttafel. Of als je het "simpel" wilt houden ook lekker met alleen Rendang-met-rundvlees- en rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 1 rode peper, in fijne ringen
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 el sesamolie
- 2 el limoensap
- 1 el kokosrasp
- 2 el gehakte pinda's
- Peper en zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwijder de puntjes van de boontjes, blancheer ze er spoel ze met koud water na.
- Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing door de geblancheerde sperziebonen. Bestrooi de salade met de geraspte kokos en gehakte pinda's.

Bron

Fairtrade Original

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten