Verrukkelijke Indische , zoet pittige pulled chicken......
- Indisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit heerlijk Indisch kippetje is best snel klaar en echt verrukkelijk. Als het kippetje in de saus ligt te stoven, kook je na 15 minuten de rijst en de boontjes en dan is alles gelijk klaar om op te smullen.
Lekker met een eenvoudige komkommersalade. Mijn-licht-pittige-oosterse-komkommersalade
Ingrediënten 2 personen
250 gram kipfilet ( kippen dijen)VOOR DE BOEMBOE
1 kleine rode peper zonder zaad grof gesneden
½ grote rode ui, grof gesneden
2 cm verse gember grof gesneden
2 flinke tenen knoflook grof gesneden
½ el basterdsuiker
1 el gembersiroop
1/4 tl nootmuskaat
mespuntje kaneel
VERDER NODIG VOOR DE SAUS
sap van ½ limoen
1 flinke el ketchup
2 ½ el ketjap manis
1 1/2 el chilisaus
40 ml water
½ verkruimeld kippenbouillonblokje( minder zout)
1 laurierblad
2 kruidnagels.
Snuf peper en zout
1 tl sambal badjak( optie)
Benodigdheden
Pan, snijplank, staafmixer , hapjespanBereidingswijze
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit een klontje ongezouten roomboter en wat olie in een hapjespan en bak de kip snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
Maal alles voor de boemboe en fruit deze 2 minuten in het overgebleven vet van de kip. Voeg alles voor de saus toe en roer goed door elkaar. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en leg dit samen met de kip in de pan. Laat zachtjes 30 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en leg in de saus. Vis het laurierblaadje met de kruidnagels eruit. Dat heeft zijn smaak afgegeven en kan weg .
Voeg de kip toe aan de saus en warm nog even wat pruttelend door.
Lekker met basmati rijst, sperzieboontjes en wat zoetzure komkommer.
Bron
Familie over de kook, eigen tekst, foto's en aanpassing.
Serveertip
Bestrooi met wat gefrituurde uitjes, bosui en een half hard gekookt eitje.