Velouté van kip en citroen op Griekse wijze

  • Grieks, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2021
  • Velouté van kip en citroen op Griekse wijze

    Velouté van kip en citroen op Griekse wijze

    Velouté van kip en citroen op Griekse wijze

Lekkere kippensoep uit Griekenland

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kleine kip, traag gegaard
5 à 6 gedroogde tomaten, zonder de olie
2 citroenen
30 ml olijfolie + extra
2 el fijngehakte blad peterselie
versgemalen peper en zout
1 L kippenbouillon
100 g rijst
50 ml vloeibare room
3 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Haal al het kippenvlees van de knoken, snij de borstfilets in kleine blokjes en trek de rest van het vlees in stukjes.
-Snij de gedroogde tomaten fijn.
-Was 1 citroen onder heet water en snij er de zeste in dunne reepjes af. Pers beide citroenen uit. Meng de helft van het citroensap met de helft van het kippenvlees, de gedroogde tomaten, de 30 ml olijfolie en de peterselie. Kruid met peper en zout.
-Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de rest van het kippenvlees. Spoel de rijst en leg hem in de pan. Giet er de room bij en laat 15 à 20 minuten koken, of tot de rijst gaar is.
-Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los. Schep ze bij elkaar en voeg er de rest van het citroensap aan toe.
-Zet de soep van het vuur en roer er het ei mengsel onder. Laat onder voortdurend roeren wat indikken maar laat in geen geval nog koken! Kruid met peper en zout.

-Verdeel de velouté over diepe borden. Decoreer met 1 à 2 eetlepels van het kippenmengsel, nappeer met een beetje olijfolie en strooi er de citroenzeste over. Serveer er de rest van het kippenmengsel apart bij

Bron

knack

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten