Wat kun je allemaal maken met een Pizzarette

  • Nederlands, Buffet
  • 0-10 min.

Voor dit recept heb je een pizzarette nodig.

Als je op zoek bent naar een leuke manier om samen lekker gezellig te eten dan is het echt super leuk om je eigen pizza te maken met een pizzarette. Dit is eens iets anders dan gourmetten! Het stinkt niet zo en het is super leuk om je eigen pizza te versieren met allerlei ingredienten die je zelf lekker vindt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr bloem (liefst type 00), 7 gr gist, 10 gr zout, 320 ml lauwwarm water, Scheutje olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voordat je kunt beginnen met het maken van pizza's in de pizzarette is het belangrijk dat je van te voren een aantal dingen klaar maakt. Zo moet je deeg gaan maken. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je eet met 4 personen en ieder persoon 1 grote pizza eet (4 tot 6 kleine gemaakt in de pizzarette). Voor de deeg hebben we dan ook de ingredienten opgegeven die je nodig hebt om 4 grote pizza's te maken (4 tot 6 kleine).

Hoe maak je het deeg?

Je doet het lauw warme water (ongeveer 35 graden, lichaamstemperatuur) in een schaal en doet daar de gist en suiker bij en roert het geheel goed door. Als je alles goed hebt gemengd is het mooi 1 geheel geworden. Je laat dit vervolgens een kwartier staan.

Je strooit vervolgens wat bloem op het aanrecht. Vaak wordt er een bergje bloem gemaakt met een gat en daarin wordt het mengsel uit de lauw warm water schaal bijgevoegd met wat zout en een scheutje olijfolie. Dit wordt dan samen als geheel tot deeg gekneden. Kneed het deeg goed door. Aan het begin is het nog wat stroef en plakkerig. Als het deeg sterk en soepel is kun je de deeg in een bak/schaal doen en een beetje invetten met olijfolie. Zet de schaal daarna met een theedoek erover 1 tot 2 uur weg.

Als het klaar is kun je het deeg nog even doorkneden en is het klaar om gebruikt te worden. Je kunt er vast porties van maken zodat je 16 balletjes hebt voor een pizzabodem op de pizzarette.

De kleine pizzas kun je vervolgens als iedereen aan tafel zit lekker beleggen en bakken. Van te voren kun je daarvoor schaaltjes met verschillende dingen klaarzetten. Zet er van alles neer wat iedereen lekker vindt, denk bijvoorbeeld eens aan:

- kaas/geraspte kaas
- groenten zoals champignons, asperge, brocolli, artisjok, aubergine, brocolli
- vleeswaren zoals salami, worst, ham, gehakt, bacon, shoarma
- vis zoals garnalen en tonijn
- fruit zoals ananas

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gerald88 avatar

Doorsturen

Home Recepten