Eenvoudige Chimmichurri

  • Argentijns, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Eenvoudige Chimmichurri

    Eenvoudige Chimmichurri

    Eenvoudige Chimmichurri

Chimmichurri is de begeleiding saus bij medium/rare gegrild rood vlees maar vaak lastig te maken omdat de ingrediënten niet eenvoudig te verkrijgen zijn. Dit is bij deze variant we het geval. Smakelijk en eenvoudig te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- rode peper
- kleine rode ui
- 15 g verse oregano
- 1/2 tee n knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- l tl gedroogde oregano
- 6 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

l. Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.

2. Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout. bereidingstip: Laat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten. bewaartip: Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. serveertip: Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.

Bron

Blog

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BartvanDoorn74 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten