Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2021
  • Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

    Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

    Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

=18pxEen heerlijk visgerecht van Sandra Bekkari. Tip: Voeg eventueel een klein scheutje honing toe aan de saus tegen de scherpte van de tomaten. Wil je een pittige saus? Voeg dan wat cayennepeper of harissa toe. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g kabeljauwfilet
50 g rucola
2 parmaham sneden
400 g tomatenblokjes (uit blik)
1 rode ui (fijngesneden)
2 el kappertjes (of meer/minder naar smaak
2 el zwarte olijven (Kalamata, ontpit en in stukjes
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 handje gehakt basilicum
1/2 handje oregano (fijngehakt)
citroensapscheutje
2 courgettes (in sliertjes)
1 rucola handje

Voor de afwerking :
2 el geroosterde pijnboompit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.
3 Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
4 Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.
5 Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
6 Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
7 Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten