Summer rolls met dipsaus

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2021
  • Summer rolls met dipsaus

    Summer rolls met dipsaus

    Summer rolls met dipsaus

=18pxPerfect voor tijdens een picknick, in je lunchbox met een slaatje erbij of als hapje.... een toppertje ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g rundergehakt
250 g sojascheuten
1 wortel
2 koriander handjes
1 munt handje
1 knoflook teentje
16 rijstvellen
200 g glasnoedels
1 tl vissaus
olijfolie
peper en zout

Voor de dipsaus :
limoen1
sesamzaad (zwart)1 el
sojasaus3 el
zoete chilisaus2 el
chilivlokken1 kl
sesamolie1 el
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Bak het gehakt goudbruin in een pan met olijfolie. Pers er de knoflook bij en roer goed onder elkaar. Breng op smaak met peper, zout en de vissaus.
2 Gaar de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de wortel en snij ‘m in dunne juliennereepjes.
3 Dompel een rijstvel enkele seconden onder in warm water. Schud er het water af en leg het op een handdoek. Leg enkele munt- en korianderblaadjes in het midden van het vel. Leg er wat gehakt, wortelreepjes, sojascheuten, glasnoedels en zwart sesamzaad bij. Vouw de 2 uiteinden dicht en rol er een loempia van. Vul zo alle rijstvellen.
4 Meng alle ingrediënten voor de dip in een kommetje. Serveer de rolls op een schaaltje met de dip. Werk af met nog wat extra sesamzaadjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten