Pecorinoballetjes met spinaziepesto

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2021
  • Pecorinoballetjes met spinaziepesto

    Pecorinoballetjes met spinaziepesto

    Pecorinoballetjes met spinaziepesto

Machtige gehaktballetjes met spinaziepesto..Uw gasten zullen niet weten wat ze proeven ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes :
1,2 kg gehakt (gemengd)
2 eidooiers
4 el paneermeel
peper en zout

Voor de rest :
30 g pecorino
1 handje bladpeterselie
1 basilicum handje
1 knoflook teentje
1 el pijnboompitten
1 el olijfolie

Voor de pesto :
basilicum10 g
spinazie20 g
knoflook½ teentje
pijnboompitten30 g
citroensap2 druppels
pecorino40 g
olijfolie75 ml
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BASISRECEPT BALLETJES :

1 Meng 1,2 kg gemengd gehakt met 2 eidooiers, 4 el paneermeel, peper en zout. Dit is de basis voor je balletjes. Verdeel het gehakt in 3 gelijke delen. Voor het recept 'pecorinoballetjes met spinaziepesto' heb je 1/3 nodig van al het gehakt.
VOOR DE REST

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de balletjes. Rasp de pecorino. Spoel de kruiden, pel de knoflook en snipper alles fijn. Meng met de kaas en de pijnboompitten onder het bereide gehakt. Rol hapklare balletjes van het mengsel.
2 Schik de balletjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bak de balletjes 20 minuten in de oven.
3 Rooster de pijnboompitten voor de pesto. Doe ze samen met geraspte pecorino, een gepeld teentje knoflook, spinazie en basilicum in de blender en mix, leng aan met olijfolie tot een felgroene pesto. Breng op smaak met het citroensap. Serveer de balletjes met de pesto.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten