Gyoza met spinazie en bamboe


  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2021
  • Gyoza met spinazie en bamboe


    Gyoza met spinazie en bamboe


    Gyoza met spinazie en bamboe


=16pxGyoza is de Japanse versie van de gekende Chinese dumplings. Traditioneel worden gyoza's gestoomd en gebakken waardoor ze bovenaan zacht en onderaan krokant zijn. Je kan ze serveren als hapje, voorgerecht of licht hoofdgerecht. Reken op vijf gyoza's per persoon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 wontonvellen (of dimsumvellen)
2 lente-uien
spinaziehandje
250 g kastanjes (voorgekookt)
1 el gember (versgeraspt)
60 g bamboescheuten (bokaal)
1 ei
2 el kokosroom
2 el oestersaus
3 el olie (pindaolie)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel en reinig de lente-uitjes en snij ze in ringen. Laat de bamboescheutjes goed uitlekken. Spoel de spinazie en blancheer even in lichtgezouten water. Laat schrikken, knijp goed uit en hak in grote stukken. Pureer de spinazie samen met de lente-uitjes, de bamboescheuten, de kastanjes, de gember, de kokosroom, de oestersaus en het ei fijn in een blender. Kruid met zout en peper.
2 Leg telkens ongeveer 1 el van het mengsel op een wontonvel, smeer de randen in met water en vouw tot halve maantjes. Druk de randen goed samen. Laat de gyoza ongeveer 5 minuten garen in zout water. Neem ze eruit, laat ze goed uitlekken en bak ze aan beide kanten 2 minuten goudbruin in een hete wok met olie.
 Serveer met sojasaus.



Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten