Granita van watermeloen

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2021
  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

  • Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

    Granita van watermeloen

Watermeloen is extreem dorstlessend en een granita als deze is de overtreffende trap. Het is het gedroomde dessert voor warme dagen. Met een bevroren glaasje limoncello ernaast wordt het ineens goddelijk.
Granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en je kunt het daar in allerlei smaken kopen.
Heb je nog een beetje over dan kun je het ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten bakje in de vriezer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 100 ml water
- 100 g suiker
- 200 g vruchtvlees van watermeloen
- 1 el citroensap
- limoncello
- voor de garnering: muntblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Breng het water met de suiker aan de kook en laat het even doorkoken. Laat afkoelen tot het ijskoud is.
- Maal de watermeloen fijn in de keukenmachine en druk het vruchtvlees vervolgens door een zeef om de pitten te verwijderen.
- Meng het suikerwater, de watermeloen, de gesneden blaadjes en het citroensap en giet dit in een ijsbak.
- Zet de bak in de vriezer en kras dit ieder half uur door met een vork. Dit proces duurt ca. 3 à 4 uur.
- Serveer direct met een scheutje limoncello erin of een glaasje limoncello erbij.
- Garneer met een muntblaadje.

Bron

de smaak van Italië /Beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten