Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2021
  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

  • Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

    Kip Trattoria....van Project Gezond.

Een trattoria is een Italiaanse eetgelegenheid. Het menu in een trattoria bestaat hoofdzakelijk uit landelijke (vaak regionale) recepten. Daarnaast is het er over het algemeen minder chic en formeel dan in een ristorante. Er is vaak geen gedrukte menukaart en de bediening is casual gekleed.

Nog even wat vakantiepondjes verliezen? Kijk op projectgezond.nl/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
120 gr mini penne (ik nam 100 gram)
150 gr kipfilet in kleine blokjes
scheutje olijfolie
150 gr prei in ringen van 1/2 cm
200 gr champignons 100 gram in kwarten en 100 gram klein gesnipperd
1 volle tl Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook gesnipperd
20 gr boter
20 gr bloem
100 ml melk
100 ml groentebouillon van blokje ( minder zout)
150 gr cherrytomaten in kwarten
5 gr peterselie gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes en een pan voor de pasta

Bereidingswijze

Kook de penne gaar volgens de beschrijving op de verpakking, giet af en spoel koud. Verhit het scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de kip blokjes op hoog vuur rondom bruin. Voeg dan de kwarten champignons en de champignon stukjes, de prei en de Italiaans kruiden toe en bak al omscheppend 6 minuten op iets lager vuur.

Haal alles uit de pan en zet even opzij. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Bak de bloem circa 3 minuten. Dan mag de melk en de groentebouillon erbij en laat dit indikken tot een mooie saus. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

Voeg de kerstomaatjes en de penne toe en de opzij gezette kip met groente en warm alles goed door.

Serveer op voorverwarmde borden met wat gesnipperde peterselie.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's

Serveertip

Ideaal gerecht om te maken op de camping.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten