Citroenmousse met walnoot en gember

  • Wereld, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2021
  • Citroenmousse met walnoot en gember

    Citroenmousse met walnoot en gember

    Citroenmousse met walnoot en gember

Met dit toetje zit je altijd goed

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram walnoten
125 gram ijswafeltjes
2 eiwitten
200 milliliter slagroom
25 gram suiker
1 theelepel verse gember (geraspt)
1 citroen (rasp en sap)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 coupes of glazen

Bereidingswijze

Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
Verkruimel de boterwafeltjes.
Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels.
Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom.
Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room.
Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels.
Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse.
Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

B

Bron

Boodschappen

Serveertip

Bereidingstip
Neem voor dit recept lange vingers, bitterkoekjes of amandelkoekjes in plaats van wafeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten