Pizza met Labneh en Sujuk
- Wereld, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ben je nog opzoek naar een heerlijke pizza topping? Probeer dan deze pizza met onder andere zelfgemaakte Labneh.
Ingrediënten 2 recipe.people
Benodigdheden 24 tot 48 uur van te voren.800 ml geitenyogurt
¾ tl zout
Benodigdheden op de dag zelf.
2x pizza deeg van Albert Heijn
20 gram Za'atar
8 el olijfolie
50 gram baby blad spinazie
33 plakken Sujuk
4 tl chilipoeder
Benodigdheden
2 diepe grote schalenZeef
1 schone theedoek
Bereidingswijze
Bereidingswijzen 48 uur van te voren.
Giet de yoghurt in een grote schaal
Roer de zout door de yoghurt
Plaats de zeef in de 2e diepe grote schaal
Bekleed de zeef met een schone theedoek
Giet het yoghurt mengsel in de theedoek
Dek de zeef af met de overhangende theedoek stukken
Laat de yoghurt 24 tot 48 uur in de koelkast uitlekken. Na enkele uren trekt de wei uit de yoghurt, waardoor je een dikke smeerbare kaas overhoudt
Bereidingswijzen op de dag zelf.
Verwarm de oven op 200 graden
Plaats de pizzabodem op de pizza plaat
Meng de Za'atar met de olijfolie en verdeel over de 2 pizzabodems
Verdeel de kaas over de pizza's
Verdeel de baby blad spinazie over de pizza's
Verdeel de Sujuk over de pizza
Verdeel de chilipoeder over de pizza
Bak de pizza in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar