Meloen carpaccio met mozzarella en seranoham

  • Europees, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2021
  • Meloen carpaccio met mozzarella en seranoham

    Meloen carpaccio met mozzarella en seranoham

    Meloen carpaccio met mozzarella en seranoham

Fris, licht voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 stuk: Cantaloupe meloen;
- 2 bolletjes buffel mozzarella
- 200 gram plakjes serranoham
- 1 eetlepel witte port
- 1 eetlepel goede extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- handje verse basilicum
- handje pijnboompitten
- naar smaak: balsamicostroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Scherp mes
Koekenpan

Bereidingswijze

- Snijd de Cantaloupe meloen doormidden en verwijder de zaden met een lepel;
- Leg de halve meloen met de platte kant naar beneden en snijd vervolgens met een scherp groot mes plakjes van de meloen zodat je maantjes krijgt. Herhaal dit voor de tweede helft;
- Verdeel de meloenmaantjes in een rondje over vier platte borden (zie foto);
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de pijnboompitjes in. let op dat je ze niet zwart laat worden;
- Meng de olijfolie, port, balsamico azijn door elkaar in een diep bord en besprenkel over de meloen;
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de vier borden;
- Pluk de serranoham in kleinere porties en verdeel over de vier borden;
- Kneus de basilicum een beetje en snijd in grove stukjes. Verdeel over de vier borden;
- Bestrooi de borden met de geroosterde pijnboompitjes;
- Voeg als garnering en voor extra smaak de balsamicostroop toe (drizzle over het gerecht heen).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten